Har ikke ungdomsrett

Du kan få støtte til videregående opplæring selv om du ikke har ungdomsrett. Ungdomsrett har du etter § 3-i opplæringslova. Det er ikke Lånekassen som bestemmer om du har ungdomsrett eller ikke, det får vi beskjed .

UNGDOMSRETT: Alle elever har rett til plass i videregående skole, etter. Har ikke skolen vurderingsgrunnlag på deg fra ungdomsskolen i et eller flere fag, på . Ungdom som har gjennomgått grunnskolen eller tilsvarende opplæring, har lovfestet rett til tre års videregående opplæring (ungdomsrett). Fylkeskommunen har ansvar for videregående opplæring.

Men i søknaden min og svarslippen står det at jeg har mistet min ungdomsrett? Og ettersom hva jeg har skjønt har jeg heller ikke voksenrett. UngdomsrettBufretLignendeUngdomsretten bortfaller vanligvis ved fylte år.

Voksne har rett til gratis videregående opplæring fra det året de fyller år hvis de ikke tidligere har fullført . Jeg har jobbet sammen med en del folk som ikke har hatt ungdomsrett, men som har blitt tildelt læreplass. Jeg skal søke stipend og lurer da på om jeg har ungdomsrett? Nei du har ikke ungdomsrett etter fagbrev.