Hvordan bruke primus

Det kan være ganske så farlig å fyre primus i teltet. Du må være 1 kjent med primusen din før du bruker den i teltet. Opptenning av primus ~ Lars Monsen’s Tips og Triks Full HD 1080p Lær hvordan opptenninga på.

Før du bruker brenneren for første gang, må du lese bruksanvisningen nøye. Her er en video om hvordan du skal gå frem. Jeg har gått til anskaffelse av en gassbrenner til Trangia stormkjøkkenet mitt. Jeg har tidligere holdt meg til spritbrenner, men synes det blir litt .

Tar du med primusen inn i teltet er det mer enn brannfaren du bør være oppmerksom på. Skal du bruke bensin er firetakts miljøbensin er rimelig og godt valg. Hvordan er effekt, brukervennlighet og virkningsgrad?

Ved utlevering: Sjekk at samtlige deler er i boksen. Sjekk at justeringen av flamme virker går lett å skru 1/til ½ . Jeg ta for meg to faremomenter og ett irritasjonsmoment, og hvordan man på tryggest og minst irriterende måte man kan bruke stormkjøkkenet i . Vi kaller gjerne alle slike kokeapparater primus, selv om dette egentlig er et svensk. Dette gjør at du ikke kan gjenbruke boksen og heller ikke kan være helt . Om du bruker parafin og nesten lykkes kan du i stedet la litt brensel komme ut slik at det.

På Primus Omnifuel stikker man ned en tynn metalltråd som sitter på . O-fagspatruljen har lang erfaring fra ulike typer brennere og primusvarianter. Brennere som kun bruker gass er derfor ikke kommentert. Sotingen avhenger drivstoffet og hvordan du bruker primusen. De fleste trenger forvarming i form av rødsprit som skal . Jeg skal på telttur i morgen, og i mangel på parafinprimus har jeg fått ordnet.

Det jeg lurer på er om jeg kan bruke dette inni teltet eller om det vil avgi farlige gasser. Noen som vet hvordan man ser frostskader i ansiktet på mørkhudede? Her finner du tips om hvordan primus, stormkjøkken og gassbrenner kan brukes til oppvarming på teltur. BRENNER: Villmarksliv har testet åtte kokeapparater som kan bruke. Når du har valgt hvilken type brensel du vil bruke er det tid for å velge brenner.

Brennere kalles også for kokeapparat, primus eller stormkjøkken. Jeg har alltid brukt stormkjøkken som bruker rødsprit som brensel når. Selv bruker jeg primusen til oppvarming av telt og fjerning av fukt om . Jeg prøver å bruke helgene til turer med venninner eller andre. Vit at primusen fungerer og hvordan du bruker den.

Trenger du en kjapp oppfriskning i hvordan man tenner en primus? På den annen side er det mange som velger å bruke primus og koke inne i teltet,.